ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ - Μονάδα Λόγου + Γραφής


Λογοθεραπεία, Μαθησιακές δυσκολίες, Εργοθεραπεία, Ψυχολογική υποστήριξη, Ειδική αγωγή
Αναζήτηση

ΕΠΙ-ΚΟΙΝΩΝΩ! Διαδραστικό ψυχολογικό εργαστήρι για παιδιά

Έχουμε τη χαρά να σας ενημερώσουμε σχετικά με το νέο μας διαδραστικό εργαστήρι για παιδιά «Επικοινωνώ» που ξεκινάει στο «Επιλέξει» στα πλαίσια ψυχοθεραπείας ομάδας.

Είναι η πρώτη φορά που το «Επιλέξει» διοργανώνει ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε ομάδα παιδιών. Το πρόγραμμα αυτό προέκυψε μετά από αίτημα γονέων οι οποίοι συνειδητοποιούσαν ότι πολλές φορές τα παιδιά τους αν και επιθυμούσαν να συμμετέχουν σε ομάδες (στο σχολείο, τη γειτονιά ή κάποια εκδήλωση) ωστόσο έδειχναν πολλές φορές να μην μπορούν να το καταφέρουν. Ως αποτέλεσμα της δυσκολίας αυτής ορισμένα από αυτά αποσύρονταν και βίωναν απόρριψη ενώ άλλα γινόντουσαν επιθετικά ή αυτοκαταστροφικά.

Στο εργαστήρι «Επικοινωνώ» μέσα από μικρές ομάδες και με την καθοδήγηση έμπειρου ψυχοπαιδαγωγού, τα παιδιά πιάνουν το νήμα της επικοινωνίας από την αρχή. Μέσα από διαδοχικές συναντήσεις βοηθούνται να συνειδητοποιήσουν βασικές πτυχές της επικοινωνίας (μοίρασμα, αμοιβαίος σεβασμός, όρια) και να τα εφαρμόσουν αρχικά εντός ομάδας αλλά κατ’ επέκταση στη δική τους κοινωνική ζωή.

Ο καταιγισμός ιδεών με ενεργή συμμετοχή των μαθητών, το θεατρικό παιχνίδι, τα παιχνίδια ρόλων θα γίνουν τα μέσα για να επικοινωνήσουν τα παιδιά και να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους, τα συναισθήματά τους και τον άλλον απέναντί τους. Μέθοδοι, επίσης, όπως κοινωνικές ιστορίες (social stories) και οπτικοποιημένο υλικό βάσει των βασικών αρχών τροποποίησης της συμπεριφοράς (t.e.a.c.c.h.) μπορεί να χρησιμοποιηθούν.

Η σημασία του εργαστηρίου αυτού είναι μεγάλη καθώς η επιτυχημένη συμμετοχή και επικοινωνία σε μία ομάδα κάνει το παιδί ευτυχισμένο αλλά επίσης προλαμβάνει και εξομαλύνει παθολογικές συμπεριφορές. Παράλληλα αποτελεί ένα σημαντικό εφόδιο και για τη συμπεριφορά του ίδιου ατόμου στην ενήλική του ζωή.

Για συμμετοχή του παιδιού σας στο εργαστήρι ή περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας!
Νέα Μάκρη: Αγ. Κων/νου 6, 19005
ΤΗΛ: 2294095885
ΚΙΝΗΤΟ: 6937303071
Αθήνα: Λένορμαν 255
ΤΗΛ: 2105155906
ΚΙΝΗΤΟ: 6972023288