ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ - Μονάδα Λόγου + Γραφής


Λογοθεραπεία, Μαθησιακές δυσκολίες, Εργοθεραπεία, Ψυχολογική υποστήριξη, Ειδική αγωγή
Αναζήτηση

Δυσλεξία και Αγγλικά

Safe n Sound ή αλλιώς Δυσλεξία vs Αγγλικά. Σημειώσατε 2!

Η Αγγλική γλώσσα και κάθε ξένη γλώσσα αποτελούν ένα επιπλέον παράγοντα δυσκολίας στα παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες. Ειδικότερα η αγγλική γλώσσα έχει διαφορετική δομή στα επίπεδα της σε σχέση με την ελληνική κάτι που συχνά με τη συμβατική της διδασκαλία δεν λαμβάνεται υπόψη.

Για παράδειγμα πόσο δεδομένο θα πρέπει να θεωρούν οι μαθητές ότι στη αγγλική γλώσσα κάποια γράμματα όχι μόνο δεν προφέρονται αλλά και επηρεάζουν την προφορά όλης της λέξης; (πχ tap αλλά tape).Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ιδιαιτερότητες αυτές δυσκολεύουν ακόμη και τους μαθητές εκείνους που διδάσκονται την Αγγλική ως μητρική γλώσσα.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, μία διεπιστημονική ομάδα συνεργάστηκε ώστε να δημιουργηθεί ένα καινοτόμο εγχειρίδιο για την υποστήριξη Ελλήνων μαθητών που διδάσκονται την αγγλική ως δεύτερη ξένη γλώσσα. Η ομάδα αυτή αποτελείται από τους Ειδικούς Παιδαγωγούς, Ανθή Κοκκώνη, Κατερίνα Περικλέους, Μαρίνα Μαυροφόρου, Απόστολο Πηγιάκη και Δέσποινα Φιλιππίδου. Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συλλογική δουλειά και όχι αποκλειστικό έργο του Επιλέξει.

Το καινοτόμο εγχειρίδιο έχει τον εύγλωττο τίτλο "Safe n' Sound" και είναι βασισμένο σε βασικές μεθόδους αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών της Μεγάλης Βρετανίας, προσαρμοσμένο ωστόσο στις ανάγκες των Ελλήνων μαθητών. Το εγχειρίδιο αυτό χρησιμοποιείται στα σχετικά αποκαταστασιακά προγράμματα του Επιλέξει αλλά και σε ορισμένες  άλλες μονάδες.


Το Safe nSound  είναι το πρώτο βοήθημα στην Ελλάδα, ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες που μαθαίνουν Αγγλικά.

Το Safe nSound  μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με οποιαδήποτε μέθοδο/ βιβλίο διδασκαλίας γιατί εμπεδώνει βασικές γνώσεις στις οποίες στηρίζεται η συνολική περαιτέρω εκμάθηση της γλώσσας.

Το Safe nSound  λόγω της φύσης του μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μαθητές διαφόρων ηλικιών και όχι αποκλειστικά μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.

 

Που μπορώ να προμηθευτώ το Safe nSound ;  

·         Κάντε την παραγγελία σας στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας.

 

·         Ηλεκτρονικά μέσω της διεύθυνσης www.lefkiselida.gr.

 
Νέα Μάκρη: Αγ. Κων/νου 6, 19005
ΤΗΛ: 2294095885
ΚΙΝΗΤΟ: 6937303071
Αθήνα: Λένορμαν 255
ΤΗΛ: 2105155906
ΚΙΝΗΤΟ: 6972023288