ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ - Μονάδα Λόγου + Γραφής


Λογοθεραπεία, Μαθησιακές δυσκολίες, Εργοθεραπεία, Ψυχολογική υποστήριξη, Ειδική αγωγή
Αναζήτηση

Συχνές ερωτήσεις

Σε ποιους όμως απευθύνεται το Επιλέξει;

Σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας καθώς και εφήβους αλλά και στις οικογένειές τους. Ανάλογα με την περίπτωση, το πρόγραμμα εφαρμόζεται από έναν ή περισσότερους ειδικούς. Η διάγνωση και οργάνωση των προγραμμάτων αποκατάστασης γίνεται με τη συμμετοχή διεπιστημονικής ομάδας (Ειδικός Παιδαγωγός, Ψυχολόγος, Λογοπεδικός) με σκοπό τη σωστή και υπεύθυνη αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης.

Τι ακριβώς κάνει κάθε ειδικότητα; Ο ειδικός εκπαιδευτικός;

Ο ειδικός εκπαιδευτικός είναι αρμόδιος για την αποκατάσταση Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών οι οποίες παρεμποδίζουν την ομαλή πρόοδο του παιδιού στην ανάγνωση, γραφή, μαθηματικά αλλά και στο σχολείο γενικότερα. Στις μέρες μας είναι γνωστός πλέον ο όρος «δυσλεξία». Αξίζει όμως να σημειώσουμε ότι οι Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες ορίζουν ένα ευρύτερο φάσμα δυσκολιών, πέρα από τη δυσλεξία, που, όπως εκτιμάται, κάποια στιγμή της ακαδημαϊκής πορείας τους ταλανίζουν 1 στα 4 παιδιά.

 

Και ο λογοπεδικός;

Ο λογοπεδικός ασχολείται με την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία, των διαταραχών επικοινωνίας δηλαδή του λόγου ,φωνής και της ομιλίας σε παιδιά και ενήλικες. Ειδικότερα για τα παιδιά αυτό πρακτικά σημαίνει την αδυναμία τους να αναπαράγουν φθόγγους σε βαθμό που να δυσχεραίνεται σημαντικά κυρίως η έκφραση τους ή και η κατανόηση του προφορικού τους λόγου από τρίτους.

Ο εργοθεραπευτής;

Ο εργοθεραπευτής παρέχει, όπως λέει και ο όρος, θεραπεία μέσα από το έργο. Το πρόγραμμα της εργοθεραπείας βοηθά τα παιδιά στην οργάνωση της σκέψης, της μνήμης και τη συγκέντρωση της προσοχής, στη βελτίωση της κινητικότητας (ισορροπία, συντονισμός κα) και δεξιοτήτων (λαβή μολυβιού ή άλλων αντικειμένων και επεξεργασία τους) στην αυτοϋπηρέτηση και ανεξαρτητοποίηση στην καθημερινή τους ζωή.

Ο ψυχολόγος;

Ο κλάδος της ψυχολογίας παρέχει ένα πολυσχιδέστατο και σημαντικότατο έργο. Στο Επιλέξει ο ψυχολόγος παρεμβαίνει συμβουλευτικά συνεργαζόμενος με γονείς και θεραπευτές, υποστηρίζοντας όλα τα προγράμματα αποκατάστασης. Η συνεργασία μαζί του βοηθάει τους γονείς να έχουν μία καλύτερη εικόνα της διαπαιδαγώγησης και εξέλιξης του παιδιού τους, να απαλλαγούν από το άγχος τους αν είναι καλοί γονείς ή όχι, να ενημερωθούν για τα στάδια ανάπτυξης του παιδιού και να αλλάξουν, αν χρειαστεί, τη στάση και τη συμπεριφορά απέναντι στο παιδί τους. Με τη συνδρομή του ψυχολόγου θεμελιώνεται μιας καλύτερη σχέση, η οποία απολήγει στην ψυχική ισορροπία του παιδιού.

Συνεργάζεται το Επιλέξει με Ταμεία;

Όλα τα ταμεία αναγνωρίζουν δαπάνες για σχετικές υπηρεσίες. Προϋπόθεση είναι να έχει προηγηθεί έγκρισή τους από Δημόσια Ιατροπαιδαγωγική Υπηρεσία. Βλέπε σχετική λίστα στη διευθυνση http://www.noesi.gr/pronoise/iatropaidagogika-kpsy

Πως επικοινωνούμε μαζί σας;

Στα τηλέφωνά μας 2294095885 210 515 3334 και 6973383419 ή με email στο apigiakis@yahoo.gr.
Νέα Μάκρη: Αγ. Κων/νου 6, 19005
ΤΗΛ: 2294095885
ΚΙΝΗΤΟ: 6937303071
Αθήνα: Λένορμαν 255
ΤΗΛ: 2105155906
ΚΙΝΗΤΟ: 6972023288